Підвісні стелі типу "Армстронг"

  З усіх оздоблювальних матеріалів системи підвісних стель "Армстронг" є одними з найбільш практичних, високо функціональних матеріалів. Нижче коротко опишемо процес установки підвісних стель.

Під час монтажу підвісних стель необхідно враховувати наступне: необхідно дотримуватися атмосферного і температурного режиму у приміщенні. Також обов'язково використовувати підвісну систему однієї фірми-виробника, тому що профілі різних виробників не підходять один до одного. Стельові плити повинні перебувати в приміщенні, в якому буде здійснюватися установка не менше 24 годин. Приміщення, де буде здійснюватися монтаж підвісних стель Армстронг, повинно бути сухим, закритим від зовнішніх атмосферних явищ, з температурою не менш +14С. При необхідності можна провести збірку в два етапи, спочатку провести монтаж підвісної системи, а пізніше встановити плити.

1. Заходи безпеки при монтажі. Необхідно захистити очі і руки, тому що плити складаються з мінераловолокна, яке може викликати подразнення шкіри. Для захисту використовуйте рукавички і захисні окуляри. Якщо у вас з'явилися подразнення, помийте уражені місця теплою водою з милом.
2. Інструменти, які знадобляться при монтажі. Рулетка, рівень довжиною не менше 70 см., крейда, простий олівець, ніж шевський, окуляри, ножиці для металу, плоскогубці, моток мотузки.

3. Елементи підвісної системи. 1 - основні направляючі довжиною 3600 (3700) мм., 2 - проміжні направляючі довжиною 600 мм., 3 - проміжні направляючі довжиною 1200 мм., 4 - пристінний кутник довжиною 3000 мм., 5 - підвіси.

4. Монтаж підвісів. Необхідну кількість підвісів для монтажу можна розрахувати за формулою, 0,7 підвісів помножити на кількість квадратних метрів. В середньому використовується ~ 2 - 4 підвісу на рейку. Кріплення підвісів проводите в точках перетину з проміжними направляючими (згідно плану). Кріплення підвісів виробляється за допомогою металевих анкерів з діаметром капелюшка не менше 13 мм. У місцях встановлення обладнання (растрові світильники, вентилятори, системи кондиціонування, електричні та інші інженерні комунікації та ін ..) встановіть додаткові підвіси.

5. Монтаж пристінного плінтуса. Встановіть пристінний профіль (кутник) по периметру приміщення на потрібному вам рівні від стелі, з урахуванням необхідного простору для освітлювального та іншого обладнання. Кріпити кутник рекомендується, відступивши від стелі 40см.
6. Монтаж основних направляючих. Обріжте кінець основний направляючий профіль 3600 (3700) мм таким чином, щоб проміжний направляючий профіль 1200 входив у паз основного направляючого профілю на відстані рівному довжині крайньої плити. Основний направляючий профіль обрізаним краєм повинен спиратися на пристінний профіль (кутник).

7. Монтаж проміжних направляючих. Встановіть всі проміжні профілі між основними несучими, з інтервалом що дорівнює розміру плити. Проміжні профілі, стикуються з пристінним профілем, обріжте за розміром, так, щоб один кінець вставлявся в паз основного направляючого профілю, а другий лягав на пристінний профіль.

8. Установка стельових плит. Установку стельових плит починайте з середини приміщення, укладіть спочатку всі цілі плити. Потім обріжте за розміром плити, прилеглі до стін. Вимірюйте кожну плиту! Якщо від стелі не потрібно протипожежного захисту будівлі або вогнестійкості, то немає необхідності використовувати фіксують затискачі. Зазначимо, що більшість елементів підвісної стелі при необхідності можна легко замінити. Підвісна стеля забезпечує легкість доступу до електричних та інженерних комунікацій, що дозволяє забезпечити простоту обслуговування прихованих комунікацій.
    Весь комплекс робіт з установки підвісних стель "Армстронг" проводяться компанією “Гравіт - Україна” з використанням найсучасніших технологій та обладнання.